Nogen har lige betalt 1,1 million kr. for en… Renault

Okay, det her er ikke hvilken som helst Renault. Faktisk findes bilen kun i 200 eksemplarer i løbet af 1985.


Og det her er nummer 159. Altså nummer 159 ud af 200 Renault R5 Turbo 2 der blev produceret i 1985, så franskmændene kunne køre med i Gruppe B-rally. Lige bilen her blev ret tidligt i livet – nemlig allerede i 1986 – importeret og godkendt i USA.

Men siden da har den faktisk ikke kørt ret meget. 51.000 kilometer er det blevet til. Og ifølge auktionsbeskrivelsen på Bring A Trailer har bilen stået stille de sidste tyve år. Det er – skulle vi hilse og sige – meget langt tid.

Alligevel betalte nogen, vi ved ikke hvem, svimlende 156.000 dollars fornyelig 156.000 dollars for bilen. Omregnet til dansk mønt svarer det til 1,1 millioner kr. plus det løse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den centermotoriseret Turbo 2 har ikke bare brede skærme for at se godt ud. De er bydende nødvendige for, at den lille men bomstærke 1,4-liters turbomotor kan trække vejret. På ægte 80’er-manér siges det, at man kan nå at stave til turbolag, før den lille franskmand er hidset nok op til slå fra sig på omdrejningstælleren.

Men så igen. Bilen vejer kun 970 kilo og yder 180 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk