Nogen har lagt 5,7-liters monster-V8 i lille E30-Bimmer

E30-udgaven af BMW’s 3-Serie er kendt og elsket som få, men denne sorte sag skiller sig alligevel markant ud fra flokken.

Og svaret på hvorfor skal vi finde mellem forhjulene. Her ligger nemlig hverken en 1,6-liters M40-motor fra en 316i eller S14-motor fra storebror M3.

Nej, nogen har valgt at ersatte tysk motorteknik med rå, amerikansk muskelmasse. Nemlig en Chevrolet 350 cubic-inch-klump. Omregnet er det 5,7-liters slagvolumen.

Ikke dårligt for en bil der begyndte livet i 1986 som 2,5-liters rækkesekser. Motoren er dog ikke den eneste ændring, man har foretaget, mens den gamle tysker alligevel var under kniven.


LÆS OGSÅ: Bilist gav fotovogn ‘fingeren’ – fik megabøde og bilen konfiskeret

Med Koni-gevind har undervognen også fået en ordentlig overhaling. Det samme gælder kabinen, hvor der er fundet plads til et fuldt bur. Blot for at nævne få af modifikationerne på den lange projektliste.

Bilen leder lige nu efter ny ejer på Ebay, desværre uden at oplyse hvor hurtigt den æder en 1/4-mile-distance. Eller 402 meter asfalt som vi vil sige herhjemme.

Prisen er dog til at tage og føle på. 42.800 dollars er 271.000 danske kroner. Nok er E30’eren en eftertragtet sag, der efterhånden er langt i mellem, men… til mere end en kvart million danske spir er gildet også betalt, skulle vi mene.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se mere til bilen.


Reklame: