Nogen har bygget en rustvogn ud af den lille Peugeot 208


Når du er død, kan du i princippet være ligeglad. Men har du tænkt over, hvordan din sidste rejse skal foregå – i en Peugeot 208?

Tænk rustvogn. De fleste vil danne billedet af en stor, tavs og mørk Volvo. Måske en BMW eller Mercedes. Uden tvivl noget elegant. Og her falder den lille Peugeot 208 altså helt ved siden af.

Eller gør den? Den argentinske karosseribygger Carrozados Rosano har ført projektet ud i livet. Og det er faktisk ikke første gang. Den forrige 208’er gjorde argentinerne også en god del længere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Max Verstappen langer ud efter fans – “det er for dumt, stop det”

Men det kan ikke være, fordi den normalt eller så lille franskmand er den mest populære bil i landet. Faktisk klarer Peugeot sig kun lige akkurat med i top fem, når det kommer til de mest populære bilmærker i Argentina.

Hvis du vil herfra i 3-cylindret “stilhed”
Der er heller ikke meget luksus over bilen. I hvert fald ikke fra fabrikken. Faktisk har udgangspunktet ud fra billederne at dømme været noget nær den mest skrabede model. Forlygterne er i hvert fald ikke med LED-lys. Ligesom sædebetrækket er af ganske almindeligt stof. Og hjulene? Ja, de er af stål inde under kapslerne af plastik.

Som i Danmark kører den billigste 208’er rundt med én 3-cylindret 1,2-liters benzinmotor der yder 75 hestekræfter og 118 Nm. Langt fra noget prangende, men det er altså nok. Og ‘lastrummet’ er faktisk pænt indrettet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk