Nissan skrotter alt i Rusland – “Det er helt slut”

Nissan har ikke produceret én eneste bil i Rusland, siden landets invasionen af Ukraine. Nu sælger japanerne alle sine russiske aktiver.


Hvert år producerer Nissan hundredtusindvis af biler i Rusland. Eller det gjorde de. Det fik landets invasion af Ukraine tilbage i februar sat en effektiv stopper for. Og nu vil Nissan helt af med fabrikken Sankt Petersborg og hovedkvarteret i Moskva. Det var ellers planen, at produktionen skulle genoptages i september.

LÆS OGSÅ: Dum smutvej: Her fik bilister bøder for 36.000 kr. på en time

Nissan, der i familie med Renault, sælger – ligesom franskmændene gjorde det tidligere på året – sine aktiviteter i landet til det russiske Central Research and Development Automobile and Engine Institute, NAMI.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Dog på den betingelse, at Nissan kan købe det hele tilbage inden 2029. Hvis de altså vil. Selv siger Nissan, at man taber op mod 100 milliarder yen svarende til 5,2 milliarder danske kroner på at sælge til russerne.

Ikke desto mindre er Nissan blot formaliteter fra at være fortid i Rusland, hvor man så sent som i 2019 solgte 356.000 biler – blandt andet Qashqai og SUV’en X-trailen. De ansatte, som nu ikke længere har et arbejde, vil Nissan betale ét års løn som en slags erstatning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det fremgår ikke, hvor meget NAMI har betalt for at overtage Nissans aktiviteter i Rusland. Men tilbage i maj solgte Renault  sin ejerandel på 67,1 procent i Lada tilbage til russerne for bare én rubel. Det svarer til 10 øre herhjemme.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk