Nissan Newbird går fra 0-100 km/t på ‘under 15 sek.’


Denne Nissan er både en ny og virkelig gammel bil. Newbird er nemlig elektrisk Bluebird.

Nu skal vi både langt tilbage i tid, samtidig med at vi bliver stående lige her, hvor vi er. Nissan Newbird er japanernes egen fejring af, at Nissan nu har bygget biler i England i 35 år.

Og som den kvikke læser nok har bemærket, så har Nissan aldrig bygget en Newbird. Nej, det er rigtigt. Det her er egentlig en Bluebird, som den slags så ud mellem 1986 og 1990.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Med den helt store forskel at der ikke er noget udstødningsrør at se. Faktisk er der slet ingen forbrændingsmotor. I stedet drives bilen frem af en 40 kW stor elmotor. Det hele er hentet fra den noget yngre Leaf.

Absolut ingen raket
Spørger du os, ser New/Bluebird faktisk noget bedre ud end i sit moderne modstykke. For at bilen kan komme rundt om hjørne uden at føles som en båd har Nissan sørget for at fordele batterierne hele vejen fra bagage- til motorrummet.

Nej, det er ikke baskassen. Det er batteripakken.

Ikke fordi batteripakken gør køreoplevelsen synderligt imponerende dog. Nissan siger, at Newbird accelerer fra til 100 km/t på en formiddag alias ‘under 15 sekunder’. Ikke at Bluebird’en fra dengang var meget hurtigere. Hverken som diesel- eller benzinbil.

Artiklen fortsætter efter videoen:

Newbird kommer dog ikke i nærheden af et samlebånd. Der er kun tale om dette ene ‘koncept’. Men måske Nissan viser os den eneste mulighed for at holde liv i ældre biler i fremtiden?

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk