Nissan har en duftingeniør ansat


En duftingeniør. Ja, en duftingeniør. Sådan en har Nissan ansat.

Har du lagt mærke til, at nye biler ofte dufter forskelligt? Også selvom de står i det samme lokale hos den samme forhandler? Man kunne fristes til at tro, at der er en mening med det. Og det er der. Mød Ryunosuke Ino, Nissans topnæse. Eller faktisk er han ansat som ‘smell engineer’. Men lad nu det ligge. Princippet er det samme.

LÆS OGSÅ: Christian blev målt til 102 km/t i en byzone – “det passer ikke”

Sådan helt officielt er Ryunosuke Ino ansat som ekspert i kabineluftskvalitet. Han – eller rettere hans næse – er ansvarlig for, at duften i nye Nissaner er standardiseret. For Ryunosuke Ino begynder en arbejdsdag faktisk allerede, når han har fri. Om aftenen undgår han nemlig stærk mad, da duften af det ellers vil blokerer for de indtryk, som hans næse kan og skal sniffe sig frem til dagen efter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men når først Ryunosuke Ino er inde i en bil, dufter han sig frem til hver detalje. Og møder han en ubehagelig lugt, får Nissan besked. Både om årsag og en mulig løsning.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk