Nissan Bladeglider: Fremtidens elbil kan drifte


De fossile brændestoffer slipper en dag op, fact! Så er det slut med de arrige firecylindrede, bulerne seksere, brølende ottere for ej at forglemme den skrigende V10’er og mastodont noderne fra en V12. Vi skal vende os til summen fra elbiler.

LÆS OGSÅ: NY HONDA CIVIC TYPE R PÅ VEJ MED 340 HK

Alligevel ser det ikke ud som om, at bilentusiaster verden over skal græde deres øjne røde alt for længe. Nissan er nemlig gået ind i kampen for at redde køreegenskaberne i den mordene bil, der imodsætning til lyd ikke kan genskabes på kunstig vis.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: JOBOPSLAG: BOOSTED MAGAZINE SØGER ANNONCESÆLGER

Med konceptbilen BladeGlider, som er en viderudviklling af et koncept fra 2013, forsøger japanerne at vise bilentusiasterne netop det. At miljøvenlighed og sportslige præstationer kan gå hånd i hånd.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


boosted_nytbanner

Potent ‘Ellert’
Fabrikkens CEO, Carlos Ghosn, kalder ligefrem Bladeglider’en for ‘Elbilen for bil-elskere’. Og han er muligvis ikke helt forkert på den at dømme udfra Nissans egne tal for bilen.

LÆS OGSÅ: KLIK HER: TOTAL URØRT SUPRA MK. IV TIL SALG!

Litium-ion-batteriet yder 220 KW, der omregnet til hestekræfter er 299. Nul til 100-disciplinen er ovre på fem sekunder, og topfarten er over 190 km/t. Og det, siger Nissan, er blot i prototypen. 

Karrosserikonstruktion, der er smal fortil og bliver bredere desto længere man bevæger sig mod bagenden, sikre, ifølge Nissan, de stabile køregenskaber og optimal aerodynamik.

Driftemode og andre partytricks
Bladeglider bliver i øjeblikket præsenteret for verdenspressen og særligt udvalgte gæster under OL i Rio de Janeiro. De vil blandt andet opleve en bil, der med 
torque vectoring leverer sit kræftoverskud præcist. Her finder vi også indstillingen ‘driftmode’. Hvis bare det er halvt så sjovt som det i Ford Focus RS, kan det kun blive et hit.

Reklame:

LÆS OGSÅ: KLIK HER OG VIND PROFFESIONEL DEWALT SLAGNØGLE

Og så en bil vis døre er bagudhængslet og åbner opad. Føreren sidder i pileformation foran passagerne og har et avanceret display til at monitorere alt i bilen, lige fra hastighed til hvor meget ‘juice’ det tapper batteriet for. 

KLIK OG SE NISSANS BUD PÅ EN ELDREVET DRIFTER I GALLERIET HERUNDER

 


 

 

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk