Nazihilsen fra podiet får nye konsekvenser for russisk racerkører


Ikke bare har det internationale motorsportforbund FIA igangsat en undersøgelse. Det italienske forbund har også revet en ung russers racerlicens i stykker. Og han er fyret.

Det er bare et par dage siden, at den 15-årige russer Artem Severiukhin stod øverst på podiet efter en sejr i det internationale gokart-mesterskab. Siden er ulykkerne dog kun væltet ned over den unge mand.

Selvom han har undskyldt, at han fra podiet gjorde et tegn med armen, som af mange blev opfattet som en nazihilsen, er Severiukhin allerede blevet fyret fra gokart-holdet, svenske Ward Racing, som han kørte for. Det internationale motorsportsforbund har desuden kaldt den unge mands opførsel for upassende.

Licens revet over
Og nu har det italienske motorsportsbund meddelt, at man har revet Artem Severiukhins licens midt over. Den 15-årige kører på grund af Ruslands invasion af Ukraine, som udelukker landets atleter fra international sport, under italiensk flag. Heller rettere sagt – han gjorde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:– Bestyrelsen har med øjeblikkelig virkning tilbagetrukket Severiukhins sportslicens, og vi har samtidig henvist ham til Sports Justice (sportsdomstolen, red.), så den kan fastlægge eventuelle yderligere sanktioner’, lyder det i en erklæring fra italienske motorsportsbund.

Selv har Artem Severiukhin undskyldt sin opførsel. Det gjorde han grådkvalt i en video på sin Instagram-profil mandag i denne uge.

– Jeg ved, jeg er et fjols, og jeg er klar til at tage min straf, men I må tro på, at det ikke var min intention. Jeg havde ikke et ønske om at fornærme nogen. Hverken tilskuere, fans eller mit hold

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk