Narkobilist bidt af politihunden Vargo


Natten til onsdag måtte en patrulje fra Sydsjællands-og Lolland Falsters Politi bruge både sømmåtte og hundekæbe for at standse en narkopåvirket bilist. 

Det gik ikke stille for sig, da en patrulje onsdag blev opmærksom på en bil på Næstvedvej i udkanten af Vordingborg, fremgår det af døgnrapporten.

For da patruljen besluttede sig for at kigge nærmere på bilen, havde chaufføren absolut ikke tænkt sig at standse. Derfor gik en længere jagt i gang, der først sluttede, da en hundepatrulje stod klar med sømmåtte.


LÆS OGSÅ: Politiet – Farlig tendens i trafikken skal stoppes

Det fik bilen til at standse, da luften røg ud af tre af de fire hjul. Chaufføren havde omvendt ingen intension om at opgive lugten, han tog i stedet benene på nakken.

Langt kom han dog ikke. For politihunden Vargo stod klar i kulissen. Og hundens kæber fik langt om længe bilisten, der viste sig en 20-årig mand fra Vordingborg, til at standse.

Præsenteret for et hav af sigtelser. 
Politiet kunne derfor anholde ham kl.00.25. Her viste en narkotest både spor af kokain og hash. Manden havde i øvrigt intet kørekort.

Samlet blev han altså præsenteret for sigtelser for at køre uden kørekort, køre narkopåvirket og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Desuden fandt patruljen to kanonslag i mandens bil, hvorfor han blev sigtet for at overtræde fyrværkeriloven.

Alene det at køre uden kørekort koster 7.000 kroner i bøde, første gang man bliver snuppet. Herefter går bøden kun én vej – opad!

 



Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk