Naboer rasende over motorsport i Aalborg – “opført uden tilladelse”

Genrefoto: Gabriel Sanchez

En forening af 30 naboer til en motorsportbane i Aalborg er rasende. De mener, at Aalborg kommune gør det ulovlige lovligt ved tillade tilbygninger på banens område.

En flok naboer til en motorbane i Aalborg er rasende. Det er de, fordi de mener, at der aldrig er givet tilladelser til en række ny- og tilbygninger på grunden, hvor motorbanen ved Dall uden for Aalborg ligger. Banen bruges blandt andet til motorcross.

Men selvom banen har været der i årtier, mener naboerne, at Aalborg kommune bryder loven. Særligt fordi der 100 meter fra halvdelen af banen ligger nogle fredet gravhøje. Det mener naboerne i hvert fald.

– Det er helt forkasteligt, siger naboen Jette Rytter til TV2 Nord.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Banen lå der før planloven
Banen i Aalborg er årtier gammel. Den er tilmed anlagt før planloven og andre natur- og fortidsmindebeskyttelseslove blev indført. Det siger rådmand i Aalborg kommune Jan Nymark Thaysen (V) i et interview med tv-stationen.

Rådmanden er ked af kritikken fra naboerne. Men han henviser til at kommunen er opmærksom på problemet, og at man nu vil hjælpe de frivillige motorsportsfolk i Aalborg med at få styr på de forskellige tilladelser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk