Sådan ser det ud, når Nissan genopbygger gamle Skylines


Der er penge i gamle Skyline-modeller, det er i hvert fald uhyggeligt dyrt at få dem fabriksrestaureret.

I år kommer julen tidligt til Nissan Skyline-ejere. I hvert fald for dem der ejer en R32 GT-R. For trænger bilen virkelig til kærlighed, kan Nissans performance-division, Nismo, nu  tilbyde komplette restaureringer.

Selve processen begynder med, at et hold teknikker splitter den enkelte bil ad i atomer for at lære dens generelle stand at kende. Alle dele, der ikke lever op til fabrikkens kvalitetsstandarder, smides ud og erstattes med spritnye dele fra Nissans heritage-program.

Et program der så dagens lys i 2018 og det netop med spritnye Nissan Skyline R32 GT-R som det første.Farvevalget er frit
Kunderne kan dog også vælge selv at komme med delene. I så fald skal de være fra HKS, GREedy eller anden tredjepart, som Nissan i forvejen har godkendt.

Næste trin er en 3D-scanning af det rå GT-R-karosseri. På den måde afsløres den mindste uperfekthed eller steder på bilen, der skal forstærkes, inden man går videre. Efter den kontrol sænkes hele karosseriet ned i et zinkbad. På den måde galvaniseres karossen, og man undgår fremtidige rustangreb.

Processen forfra
Når det kommer til lakeringen, får kunden valget mellem den originale farve eller hvilken som helst anden lak. Derefter kan malearbejdet gå i gang.

Herefter splitter Nismo hele motoren ad. Hver eneste del tjekkes efter, og som med karosseridele smides alt, der ikke lever op til Nissans krav, ud. De dele erstattes selvfølgelig med fabriksnye komponenter.

Motoren samles på ny. Denne gang med topmoderne teknologier så de forskellige tolerancer bliver endnu mindre, end de var, da bilerne i første omgang forlod fabrikken mellem 1989 og 1994.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre.