Nåede op på 217 km/t – vanvids-MC’er afslørede sig selv

Dem omtalte sag har ikke noget med billedet at gøre. Arkivfoto: Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi har sigtet en 31-årig motorcyklist for flere tilfælde af vanvidskørsel og falsk anmeldelse.

Søndag 22. maj kørte en 31-årig mand lige lovligt frisk til på sin motorcykel. Uheldigvis for ham lå en civil videopatruljebil fra færdselspolitiet lige bag motorcyklen. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Inde fra videobilen blev det dokumenteret, hvordan motorcyklisten flere gange rev sin maskine på baghjul. Men da betjenten ville snakke med ham om kørslen, havde MC’eren andre planer. I stedet for at standse blev hastighed nemlig sat kraftigt op.

Reklameblok:Gennem Gevninge, der er en 50-zone, nåede motorcyklen op på 182 km/t. Herefter fløj motorcyklen ud på noget landevej med 203 km/t, før hastigheden nåede op på 217 km/t. Alt sammen i en 70-zone. Efter et par gange venstre om helleanlæg og en overhaling over en spærrelinje lykkedes det motorcyklisten at ryste den civile politibil af.

‘Tyven’ var ejeren selv
Efterfølgende valgte den 31-årig at anmelde et indbrud i sit hjem. Kort før eftersættelsen skulle motorcyklen samt nøglen være stjålet fra den 31-åriges adresse i Odsherred. Den efterfølgende efterforskning pegede dog politiet mere i retning af den 31-årige selv end nogen anden ‘tyv’.

Derfor er manden nu sigtet for vanvidskørsel og falsk anmeldelse. Politiet har da også allerede været på mandens adresse for at hente motorcykel, der nu er beslaglagt. Under afhøringen, som den 31-årige mødt op til sammen med sin forsvarer, accepterede han beslaglæggelsen.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

En dommer skal nu tage stilling til den endelige straf til MC’eren. Ligesom det skal besluttes, om staten kan konfiskere motorcyklen.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk