Mystisk superbil mister turboer – lover stadig 5.007 hk


De fleste ved nok slet ikke, hvem eller hvad Devel Sixteen er. Men der skulle stadig være liv i det mystiske V16-projekt.

Seneste nyt er, at man nu fjerner V16-motorens fire turboer. Men det får ikke folkene bag til at love mindre. Målet er stadig en ydelse på 5.007 hestekræfter, når bilen en gang står færdig.

Eller den dag vi i det mindste kan se prototypen trille rundt i mere end sneglefart. Skulle du have glemt alt om det Dubai-baserede superbils-firma, er du tilgivet. Her kommer en kort opfrisker.

Sidst set for 14 år siden
Devel Sixteen blev første gang vist frem for offentligheden i 2007. Altså for 14 år siden. Dengang lød det, at baneudgaven ville yde 5.007 hestekræfter, mens gadebilen måtte ‘nøjes’ med 3.000 hk. Siden har der været meget stille fra den front.Faktisk er det kun blevet til et par klip, hvor youtubere triller stille og roligt rundt i den tilsyneladende ellers absurd hurtige hyperbil.

Det er ellers ikke, fordi Devel ikke ved, hvad de gør. Eller rettere de burde vide, hvad de roder med. I hvert fald er en masse anerkendte motorfolk med. Blandt andre Steve Morris. Han er berømt og berygtet for at bygge vilde V8-motorer.

Meget passende når Devel hævder, at motoren i Sixteen er baseret på sammensmeltningen af to LS-kværne. Paolo Garella, som lagde ingeniørarbejde i den vanvittige Apollo IE, er også med.

Nu er der – måske – nyt
Senest har Devel lagt nogle billeder på Instagram som tilsyneladende er taget i lokalerne, som rummer Pininfarinas vindtunnel i Torino. Her var der dog intet spor af bilens fire turboer.

Hvor meget vi skal lægge i det, er uklart. Men Devel supplerer opslaget med at fortælle, at det tager otte måneder at færdigbygge “hver” bil. Pris? Devel Sixteen har en startpris på 1.6 milllioner dollars.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk