Mystisk bilmærke i Danmark har ingen biler – dropper ny SUV

Foto: PR

Den eneste model på prislisten er forsvundet, og planen om lancere en SUV i Danmark er droppet.

Tidligere på måneden kom det frem, at kinesiske Xpeng stopper salget i Danmark. Det er ellers bare to måneder siden, at mærket lancerede sig selv i Danmark. Forretningen på Axeltorv i København er godt nok stadig åben, men ifølge FDM er mærket i den grad gået i bakgear.

Ikke bare har Xpeng stoppet salget i Danmark, Holland, Norge og Sverige. Mærket dropper også introduktionen af en ny SUV. Det var ellers planlagt. Selv skyder Xpeng skylden ‘eksportproblemer’.

Men Flemming Mieth, som er Xpengs danske talsperson, er generelt ikke meget for at sige noget om mærkets fremtid i Danmark. Der skulle eftersigende været forfattet en ‘erklæring’, som bilmærket dog ikke vil have offentliggjort. Andet end at de over for journalister vil læse erklæringen op.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Faktisk er det heller ikke til at få ud af Xpeng om nogle danskere har forudbestilt en bil fra mærket. Eller om disse biler overhovedet kan leveres.

Fjerner model fra prisliste
I Sverige har kunder, som har bestilt modellen P5, fået tilbudt efterfølgeren P7 i stedet for. Herhjemme har mærket fjernet P5’eren fra den officelle prisliste. Før det kostede en P5 ellers fra 390.000 kr., og kunderne kunne muligvis få leveret bilerne engang i oktober.

Ses vi til Auto Show?


Men nu siger Xpeng, at de har fjernet bilen fra prislisten. Ligesom det heller ikke er muligt at forudbestille længere. Xpeng vil heller ikke sige noget om, hvornår det måske igen bliver muligt.

SUV’en, G3, som er i det mellemstore segment, bliver der heller ikke noget af. Bilen kunne ellers så sent som i midten af denne måned ses på en messe i Norge, skriver FDM Motor. Direkte adspurgte siger en Xpeng-ansat til mediet, at modellen slet ikke kommer til Danmark.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er heller ikke noget nyt om, hvorvidt Xpeng rykker uden for København.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk