Myndighed: Ny app virker for bilisterne

Foto: Motorstyrelsen/PR

De danske bilister har taget den nye app til sig, lyder det fra Motorstyrelsen.


Det er blevet nemmere at købe de såkaldte dagsbeviser. Det konstaterer Motorstyrelsen i en pressemeddelelse. I hvert ser det ud til, at de danske bilister har taget muligheden for nemmere – og helt lovligt – at køre privatkørsel i gulpladet biler til sig.

Det er typisk håndværkere og andre med adgang til varebiler, der køber dagsbeviser. Med et dagsbevis må de bruge en gulpladebil til at flytte møbler, køre på ferie eller andre private formål.

Glem det og betal… ekstra afgift
Og den gruppe bilister har i den grad godt mod app’en der bare hedder ‘Dagsbevis’. Ifølge Motorstyrelsen er appen – som blev gjort tilgængelig 1. september sidste år – medvirkende til, at der i 2021 blev købt 117.000 dagsbeviser. En stigning på 21 procent i forhold til 2020.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og forventningen er, at den udvikling fortsætter. Reglen er, at der kan købes 20 dagsbeviser til den samme bil i løbet af et kalenderår.  Har man ikke appen, kan Dagsbeviser dog også stadig købes via skat.dk.

– Det er vigtigt at huske at købe dagsbeviser, hvis man vil køre privat i varebiler, da man ellers risikerer at komme til at betale ekstra i afgift, siger underdirektør i Motorstyrelsen Claus Holm.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Et dagsbevis til gulpladet biler koster mellem 185 kr. og 225 kr. Dyreste er det for varebiler, hvor hele momsen er trukket.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk