Myndighed vil undersøge 416.000 Teslaer


Den amerikanske trafikmyndighed National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har indledt en formel undersøgelse af pænt mange Teslaer.

416.000 styk for nu at være helt præcis. Det meddelte myndigheden selv tidligere på ugen. Konkret undersøges bilerne, fordi der på det seneste har været meldinger, om at bilerne ‘bremser pludseligt og tilfældigt af sig selv’. Det skriver Reuters.

I løbet af de seneste ni måneder har NHTSA modtaget 354 klager over Tesla-biler, som tager kontrollen med bremsepedalen. Problemet er indsnævret til biler med Teslas ‘Autopilot’, hvorfor det er biler med denne funktion, som myndigheden nu vil have undersøgt for fejl.

‘Klager rapporterer, at den hurtige opbremsning forekommer uden varsel, tilfældigt og ofte gentagne gange i en kørselsmønster,’ lyder det blandt andet ifølge rapporten fra NHTSA.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
En anden Tesla-ejer har fortalt, hvordan han i oktober kom kørende på motorvejen, da hans Tesla ‘bremsede hårdt ned’ fra 130 km/t til 110 km/t. Alt sammen uden grund.

‘Opbremsningen var så voldsom, at mit hoved fløj frem, og jeg mistede næsten herredømmet over bilen’, lyder det blandt andet fra manden, som ejer en Model Y.

Ikke første gang
NHTSA fortæller, at man undersøger Model Y og Model 3 produceret mellem 2021 og 2022. Men selvom der ifølge flere medier ikke er opstået ulykker eller personskade som følge af de pludselige opbremsninger, så er det ikke første gang, myndigheden har opmærksomheden rettet mod Tesla.

Faktisk har Tesla, som vi også har fortalt om her på Boosted, siden december sidste år tilbagekaldt yderligere en halv million biler, fordi myndighederne vil undersøge Autopilot-funktionen. Reuters har forsøgt at få en kommentar fra Tesla, men den amerikanske elbilproducent er ikke vendt tilbage på mediets henvendelser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk