Musk er blevet et problem for Tesla – nye og gamle kunder bliver væk

Foto: Tesla

Er der én person, som kan dele vandene i bilindustrien, er det Elon Musk. Men nu ser det ud til, at chefen skaber flere problemer end goder, for det firma han selv har grundlagt.

Han er Teslas grundlægger, direktør og måske allerstørste hovedpine lige nu. Ifølge Carscoops viser ny rundspørger blandt potintellle såvel som eksisterende Tesla-kunder nemlig, at de holder sig væk fra mærket. Og det netop på grund af Elon Musk.

– Det, vi hører fra Tesla-ejere, er, at de elsker deres biler. Men samtidig er det trætte af at skulle forsvare Elon Musks seneste tweets overfor deres venner og bekendt, siger manden bag rundspørgen Mike Dovorany.

Elon Musk person og til dels hans aktivitet på Twitter, der også inkluderer et muligvis kuldsejlede forsøg på at købe det sociale medie, har længe båret Tesla frem. Også økonomisk. Men det kan meget vel være slut.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den meget tætte sammenhæng med verdens rigeste mand – i alt hvad det indebærer – er måske ikke så god for Tesla, som den har været.

Det er Musk, den er gal med
– For mig har Elon mudret det mærke så meget til, at jeg ikke engang vil overveje en Tesla. Heller ikke hvis jeg vandt én, siger 48-årige Jerry James Stone fra Californien.

Ses vi til Auto Show?


– Du har den her fyr. Den rigeste person i verden. Han har et enormt talerør. Og det bruger han til at kalde folk, der ikke er det, for pædofile. Eller til at udskamme overvægtige. Alt det er bare for meget, uddyber Jerry James Stone.

73-årige Dennis Levitt er en af dem der ikke skal have en Tesla igen. Han har ellers haft hele fire styk siden 2016. Næste gang vil han overveje en Audi, Mercedes eller BMW, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Hvis du tog Hr. Musk ud af ligningen, er jeg 98 procent sikker på, at min næste bil også blev en Tesla. Hans (Musks, red.) person får mig til at stå af.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk