Motorstyrelsen knalder dansk bilimportør for afgiftssnyd – sender kæmperegning

Foto: Mercedes-Benz

Sagen stammer tilbage fra 2017, nu er Motorstyrelsen klar med regningen.

I en periode mellem 2015 og 2017 blev en række Mercedeser indregistreret i Danmark, uden at der gik ret mange penge i statskassen i form af registreringsafgifter. Det gav mulighed for store fortjenester på salg. Det skriver Finans, som optrevlede sagen dengang.

Mediet skriver, at et hul i loven blev udnyttet. På den måde kørte flere hundrede Mercedeser rundt – Finans opgjorde i 2017 tallet til 956 biler – på de danske veje på leasingkontrakter. Helt uden at afregne en krone i registreringsafgift med statskassen.

Og nu har Motorstyrelsen præsenteret den tysk-ejet danske bilimportør for en heftig ekstraregning. Det fremgår af importørens egen regnskab, at der er penge af til at betale for de manglende registreringsafgift.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Dengang i 2017 opfattede flere politikere ifølge Finans den manglende afgift som Mercedes’ forsøge på at rage pengene ned i egne lommer. Mercedes-importøren er præsenteret for en regning på 96,5 mio. kr.

Mercedes’ danske kommunikationschef Mikkel Lund Nielsen vil over for Finans ikke kommentere sagen, før – som han siger – at den er ‘afsluttet’. Men han bekræfter, at importøren har fået en regning fra Motorstyrelsen.

Ses vi til Auto Show?


Mercedes-importøren er dog ikke den eneste bilimportør, der har haft rod i regnskabet når det kommer til afregningen af registreringsafgiften. Så sent som i sidste måned kom det frem, at den danske Hyundai-importør skal betale 265 millioner kr. i manglende registreringsafgifter.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk