Motorstyrelsen: Det skal være sværere at snyde med biler

Foto: Motorstyrelsen PR

Der skal mere kontrol til for at forhindre landets leasingselskaber i at snyde med registreringsafgiften.

Fremover bliver det lettere for Motorstyrelsen at kontrollere landets bilforhandlere og leasingselskaber for snyd med registreringsafgiften.

Det skriver styrelsen selv i en pressemeddelse.

Målet er, siger Motorstyrelsen, at kontrollere virksomhedernes adfærd via en række data. På den måde kan man tilsyneladende vurderer, hvor risikoen for snyd er størst.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:– Vi skaber et samlet overblik med en lang række data om virksomhedernes adfærd, og dermed bliver det lettere for os at sætte ind med målrettet kontrol mod de virksomheder, der ikke følger reglerne, siger Claus Holm, som er underdirektør i Motorstyrelsen, i pressemeddelelsen.

– Vi gør det så svært som muligt for dem, som forsøger at snyde, og let for dem, der følger reglerne, lyder det videre.

Reglerne strammet flere gange
Tidligere kontroller, som Motorstyrelsen har udført blandt de danske leasingselskaber, har vist, at der også her er brådne kar at finde. Når Motorstyrelsen kontrollerer leasingselskaber og bilforhandlere, kigger man bl.a. efter, om leasingkontrakterne lever op til alle krav, og om bilerne er værdisat korrekt.

Artiklen fortsætter efter videoen:

Over de senere år er reglerne på leasingområdet strammet flere gange. Et af det firmaer, der ikke havde styr på reglerne, eller måske for godt styr på reglerne, var tilmed et af Danmarks største.

Scanleasing havde op mod 600 biler kørende på kontrakter, da firmaet faldt sammen i 2020.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk