Monster-Camaro bygges i 25 eksemplarer – har 1.000 hk

Og den fås direkte fra forhandleren

1.000 hestekræfter direkte fra forhandleren, og med den garanti han skal stille på et nybils-køb?

Det lyder som en Bugatti-handel til et par millioner eller 16. Men nej, her har vi fat i Chevrolet. Okay, det er ikke ligefrem en spark. Men denne Camaro er omvendt heller ingen almindelig muskelbil fra det amerikanske mærke.

Tværtimod. De 25 eksemplarer, der bygges, leveres nemlig enten som coupéer eller cabrioleter – alt efter kundens ønske – men alle får 1.000 hestekræfter.

Det kan lade sig gøre, fordi Yenko Camaro – som den kaldes – er udstyret med en enorm 6.8-liters LT1-V8’er og en gigantisk kompressor. Endnu er der intet ude om antallet af newtonmeter, men vi formoder, motoren har nok moment til at kickstarte jordkloden. Hvis den en da skulle gå i stå.


LÆS OGSÅ: F&F-film kun med kvinder er på vej

Samtlige 25 biler leveres med en heavy duty-udgave af Chevrolets ti-trins automatgear. Sagt på en anden måde ” den tåler virkelig nogle tæv”.

Den onde Camaro leveres ligeledes med et LSD-bagtøj, så kunder kan flå det første sæt bagdæk i stykker på vej hjem fra forhandleren. Andet udstyr tæller fuldfede Bremo-bremser med seksstemplede kalibre på forakslen, mens man nøjes med fire bagpå.

Endnu er der kun frigivet et billede af bilen. Chevrolet heller ikke har sagt noget om prisen. Vi ved dog, at du skal opsøge en amerikansk Chevy-forhandler pænt hurtigt, hvis du skal nå at sikre dig én.

PS: Vidste du, at den første Yenko Camaro blev bygget af Chervolet-forhandler i 1967? Dengang peppede man en Camaro SS med 7-liters V8 op til 450 hestekræfter – der blev bygget 106 biler. Den almindelige Camaro SS havde 300 hestekræfter for 53 år siden.

 


Reklame: