Mod strømmen: Aktier i elbilsfirmaer falder drastisk

Milliarder fosser ud af elbilaktier

Hvis du har investeret i aktier i virksomheder, som gør sig i elbiler, har du måske mistet rigtig mange penge i 2021.

Det var rigtig, rigtig godt at have Tesla-aktier i 2020, men nu er der lidt andre toner på aktiemarkedet, når vi snakker elbiler.

Her i 2021 er der nemlig skåret enorme milliardbeløb af aktiekurserne på elbilsfirmaerne, og nu mener flere eksperter, at det er slet ikke slut endnu.


Eksempelvis er Teslas værdi faldet med hele 14 procent, hvilket svarer til et tab på hele 525 milliarder kroner. Tesla er dog ikke ene om den slags tab, for kinesiske Nio har mistet 26 procent eller godt 107 milliarder kroner. Fisker er blevet 15 procent mindre værd i år. Det skriver Børsen.

“Vi har endnu ikke set det værste”, siger Peter Garnry, der er chefstrateg i Saxo Bank.

Niclas Faurby, stifter af Faurby Capital, er helt enig. Han tilføjer, at bilbranchens markedsværdi fordobledes i 2020. Men nu er der altså nye boller på aktie-suppen.

“Det hænger ikke sammen med realiteterne, at bilmarkedet skulle blive dobbelt så stort på et år. Overordnet set udskifter vi bare benzinbiler med elbiler. Det er jo ikke, fordi vi pludselig skal have dobbelt så mange biler”, siger Niclas Faurby til Børsen.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk