Reklame:

Mitsubishi trækker sig – stopper med at bygge biler

Beslutningen er taget, fordi det japanske mærke, der er en del af Renualt-Nissan-koncernen, oplevede et fald i salget på 60 procent sidste år.

Først trak mærket sig fra Danmark, så fortrød de og kom tilbage igen. Men nu melder Mitsubishi ud, at man trækker sig helt.

I hvert fald fra Kina. Her både bygger og sælger mærkets ellers biler. Men det går sløjt. Faktisk så sløjt at mærket sidste år kunne notere sig en nedgang i salget af nye biler på hele 60 procent.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver erhvervsmediet Nikkei Asia.

Samme medie skriver, at Mitsubishi nu leder efter en køber til mærkets del af et jointventure med Guangzhou Automobile Group.

LÆS OGSÅ: EU klar med nyt forbud – rammer brugte bildæk

Mærket GAC Mitsubishi Motors blev grundlagt i 2012, og da det seks år senere gik hurtigst, solgte bilmærket 140.000 biler til kineserne. Det antal faldt til 38.550 biler i 2022.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Hele 60 procent færre biler end bare et år forinden. Mitsubishi har tilsyneladende kunnet se skriften på væggen i et stykke tid. Allerede tilbage i marts lukkede GAC Mitsubishi Motors’ fabrik, og japanerne har tilsyneladende ingen interesse i at genstarte produktionen.

GAC Mitsubishi Motors byggede indtil marts i år modeller som Pajero, ASX og Outlander på den nu stillestående fabrik.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?