19-årig hamrede igennem byzone – mister mors bil

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En bare 19-årig mand skylder nu sin mor en bil, ligesom han står til en ubetinget fængselsstraf.

Vejen gennem den lille østjyske by Bøstrup tages med 50 km/t. Eller det siger færdselsloven i hvert fald. Det blæste en 19-årig mand dog på lørdag aften.

Det skulle han dog ikke have gjort. For på strækningen havde en betjent fra Østjyllands Politi taget opstilling med en laser. Det oplyser kredsen i døgnrapporten. Farten på vanvittige 194 km/t fik straks betjenten til at sætte efter den 19-årige, som dog allerede var forsvundet ud af syne.

I Houlbjerg fik betjenten igen øje på bilen, og så måtte den 19-årige aflevere både kørekort og nøglerne til bilen, som politiet senere fandt ud af tilhører mandens mor. Lige nu venter en retssag på den 19-årige.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Her skal det – foruden en straf til ham – også afgøres, om staten må konfiskere moderens bil. Politiet oplyser, at den 19-årige i udgangspunktet står til flere dage bag tremmer. Ligesom han kommer til at betale i kroner og ører til statskassen for dumheden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk