Mister kørekort og bil – 24-årig kørte 173 km/t i 80-zone

Loven om vanvidsbilisme
Foto: Rigspolitiet

En 24-årig mand fra Roskilde kan vinke farvel til både førerret og bil, efter at han torsdag aften blev snuppet med alt for høj hastighed.

På Frederiksborgvej i det nordlige Roskilde er hastighed 80 km/t. Det så en 24-årig mand fra byen dog meget stort på, da han kørte på samme strækning med hele 173 km/t.

Det er en hastighedsoverskridelse på 113 procent. Den voldsomme fart fik da også en patrulje til at eftersætte bilisten. Da han blev stoppet, fik den 24-årig indraget sit kørekort på stedet. Hvilket betyder, at han ikke må køre bil indtil hans sag har været for retten.


Bilen, han kørte i, kan han efter de nye regler om vanvidsbilisme også godt vinke farvel til. Den har politiet nemlig også beslaglagt. Den 24-årige har dog ønsket, at beslaglæggelsen også skal behandles af en dommer.

I den konkrete sag lægger politiet op til, at den 24-åriges kørsel foruden en bøde på 8.500 kr. skal koste ham kørekortet ubetinget.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk