Mistede overblikket med 50 km/t – 18-årige uden kørekort smadrer delebil

Arkivfoto: presse-fots.dk

Natten til lørdag er fire unge kørt galt i en delebil. I hvert fald chaufføren havde ikke kørekort. 

Det er – desværre – ikke noget nyt fænomen, at folk uden kørekort – og folk med promiller i blodet – bruger delebiler til at komme rundt. Det sker, og natten til lørdag gik det galt for fire unge mennesker.

I bilen sad en 18-årig chauffør og dennes tre jævnaldrende venner. På et tidspunkt mister chaufføren overblikket med 50 km/t, hvilket får bilen til at sætte kurs mod et træ. Først herefter stopper køreturen.

Ulykken skete i Dragør på Amager ved Rønne Allé og Vestgrønningen. Det fortæller vagtchefen. Han kunne i øvrigt fortælle, at ulykken ikke skyldtes alkohol- eller stofpåvirkning. Ulykken skete alene, fordi ingen af personerne i bilen har kørekort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Chaufføren er nu sigtet for at køre bilen uden kørekort. Det koster – hvis det er første gang – en bøde på omkring 8.400 kroner. 1. januar steg alle færdselsbøder nemlig med 20 procent.

Noget andet er, at den 18-årige uden kørekort ikke er den eneste, som måske bliver mødt med en bøde i sagen. En person med kørekort – og adgang til delebils-tjenesten – har nemlig givet de 18-årige adgang til bilen. At gøre det svarer til at overlade en bil til en person uden kørekort. Det fortæller Finansdirektør i GreenMobility Danmark, Anders Wall, til Ekstra Bladet.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk