Mistanke: Leasingselskab fuskede med afgiften på 620 biler


Det nu krakkede leasingselskab havde 620 biler kørende uden registreringsafgift. Bilerne holdt samme værdi i årevis. Umuligt, siger ekspert.

Skeletterne vælter ud af det selskab, der er det nu krakkede Scanleasing. Foreløbig har kreditorer rejst krav på en kvart milliard kroner mod selskabet. Direktøren, Peter Larsen, jagtes desuden personligt for 196 millioner kroner.

Og nu viser det sig, at 620 af selskabets leasingbiler kørte rundt uden registreringsafgift, det skriver Finans.dk.

Data fra selskabet, der indtil for nylig var det største af sin slags herhjemme, viser, at 70 procent af Scanleasings bilpark i juni i år kørte rundt på vejene, uden at der var afregnet registreringsafgift til den danske stat.Det er 7 ud af hvert 10. bil fra leasingselskabet.

– Jeg har svært ved at se det her som andet end spekulation i registreringsafgiften. Da der er tale om dine og mine penge, er det jo alvorligt og noget, Motorstyrelsen burde have fanget, siger Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom hos FDM til DR.

Der er fusket
Også Erik Delmer, der er tidligere revisor i Skattestyrelsen, har set på sagen. Og han vurderer, at der er tale om fusk.

Scanleasings indberetninger til SKAT viste nemlig, at 620 af selskabets biler ikke tabte noget i værdi fra år til år. På den måde undgik Scanleasing at betale registreringsafgift.

Og det lugter af fusk, vurderer to eksperter overfor DR. Det er nemlig tæt på umuligt, at en bil kan køre rundt i to år uden at tabe så meget som en krone i værdi. De samme eksperter skyder skylden på Motorstyrelsen. For her burde man have lugtet lunten i Scanleasings egne afgiftsvurderinger, lyder forklaringen.

Men det skete altså aldrig. Scanleasing kørte videre helt til, konkursen ramte i oktober i år.

Herefter væltede den ene uhyrlighed efter den anden ud fra selskabets mondæne adresse Axel Towers lige over for Tivoli i Købehavn.

Scanleasings bestyrelse blev dog allerede i februar i år politianmeldt for ulovlige lån i million-størrelsen fra selskabets konti. Desuden undersøger konkursboets kurator en mistænkelig overførsel af 7 millioner kroner kort før konkursen. Penge der gik ind på Peter Larsens konto.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk