Minister vil tvinge køreskole-elever til ny test

Foto: Matheus Ferrero

Står det til transportminister Trine Bramsen (S) skal kommende bilister også lære om vejvrede, når de tager deres kørekort.


Staten bestemmer, hvad kommende bilister skal lære, når de sidder i teorilokalerne og ude i trafikken sammen med landets kørelærer. Og står det til transportminister Trine Bramsen (S), skal endnu et element på køreskolelevernes skema.

Eleverne skal lære om vejvrede, og hvordan det håndteres. Ministeren vil gøre elementet til en del af den nye køreuddannelse som skal være klar 1. januar 2024, det skriver Ritzau.

–  Desværre har vi set den dårlige opførsel snige sig ind i trafikken. Vi har set eksempler på bedemænd, der ikke kan passe deres arbejde, fordi de chikaneres af andre bilister. Vi har set chikanekørsel, vanvidskørsel og andre ting.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I skikkelse af transportordfører Kristian Phil Lorenzen bakker Venstre regeringen op. Direkte adspurgt kalder transportordføren regeringens forslag for fantastisk. Selv afviser ministeren, at den nye undervisning tvinges nedover landets kommende bilister. Det er ikke for at være belærende, siger hun.

– Jeg tror ikke, det skader nogen at blive mindet om det en ekstra gang, lyder det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk