Skatteminister Rasmus Stoklund (S) erkender, at reglerne ‘er fjollede’. Men han vil samtidig ikke fjerne afgiften, der gør det dyrere at køre elbil.
Mange danskere har både elbil i garagen og solceller på taget. Men den kombination bliver straffet med en afgift i Danmark.
Har man både solceller på taget og en elbil, er man nemlig udelukket fra den såkaldte refusionsordning, der sender afgiften for strømmen retur til bil-ejeren med egen ladestander.
Og selvom skatteminister Rasmus Stoklund over for Ekstra Bladet erkender, at reglerne ‘er fjollede’, vil han ikke fjerne dem.
– Jeg synes, det er lidt molboagtigt. Vi har skabt en struktur, som gør, at hvis du har solceller på taget, så er det mindre attraktivt at have en elbil også, siger han til mediet.
Men det betyder ikke, at regeringen er interesseret i at fjerne afgiften. Den er nemlig ikke andet at gøre end at betale, siger ministeren.
Danskere med elbiler skal heller ikke forvente, at regeringen løser problemet for dem.
For selvom skatteministeren forventer at have noget nyt på området klar inden for et par måneder, bliver det ikke med tilbagevirkende kraft.
Der er heller ikke noget lyspunkt for de danskere, der lige nu betaler op mod 600 kroner ekstra om måneden i afgifter for ‘afgiftsfri’ strøm.
Ministeren vil nemlig ikke sætte en deadline på, hvornår elbil-ejere med solceller kan slippe for at betale ekstra.
Rasmus Stoklund (S) er dog villig til at komme elbil-ejerne en smule i møde. Men det kræver, at disse er villige til at købe en ny elbil. Skatteministeren vil nemlig ikke hæve registeringsafgiften på netop elbiler.
Og det heller ikke selvom en miljø-økonimisk vismand mener, at det er på høje tid, at elbilerne straffes med præcis den samme afgift som benzin- og dieselbilerne. Læs mere om det her.
Læs flere artikler efter annoncerne: