Minister efter samråd: Vi ændrer IKKE bilafgifterne


Danskere, der er på jagt efter en fabriksny bil, kan godt ånde lettet op. Især hvis det drejer sig om hybridbiler. Skatteminister Jesper Buus vil nemlig ikke genforhandle aftalen fra december 2020.

I dag var den nye skatteminister Jesper Buus kaldt i samråd. Her skulle han svare på spørgsmål fra regeringens støttepartier. Efter at nogle undersøgelser har peget på, at plugin-hybrider måske ikke er så miljøvenlige alligevel, er partierne nemlig stærkt utilfredse med, at der er afgiftsrabat at hente på nye hybridbiler.

Men det bliver ikke anderledes, slog ministeren fast under dagens samråd. Aftalen om registrerings- og periodiske afgifter fra december 2020 er ikke til forhandling. I hvert fald ikke lige nu.

LÆS OGSÅ: Disse biler vil danskerne oftest af med

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I stedet meddelte skatteministeren støttepartierne, at Danmarks Statistik er ved at undersøge hybridbils-ejernes lade-og kørselsvaner. Først når de resultater ligger klar engang i foråret, vil skatteministeren drøfte sagen med støttepartierne, lød det på samrådet.

Autobranchens administerende direktør Gitte Seberg hæfter sig især ved ordet ‘drøfte’.

– På samrådet lovede ministeren kun støttepartierne at drøfte resultaterne af undersøgelsen. Han har altså ikke lovet at genforhandle aftalen, selvom han blev spurgt til det gentagne gange. Samtidig anerkendte han på linje med sin forgænger, at pluginhybridbilerne har en vigtig rolle at udfylde i overgangsfasen til den grønne omstilling, lyder det i et nyhedsbrev fra organisationen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk