Reklame:

Minister afviser at ramme danskerne med en ny type bilafgift

I forbindelse med Autobranchen Danmarks årsdag afvist skatteminister Jeppe Bruus (S), at en ny roadpricing-afgift er på vej mod de danske bilister. 

De danske bilister skal ikke frygte at blive ramt af en ny type bilafgift. I hvert fald ikke lige nu.

Det bekræftede skatteminister Jeppe Bruus (S), da han talte i forbindelse med Autobranchen Danmarks årsmøde forleden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Autobranchen Danmark på sin hjemmeside.

Jeppe Bruus blev således bedt om at forholde sig til, om regeringen ønsker at indføre roadpricing i Danmark. Det afviste ministeren, at regeringen har planer om på nuværende tidspunkt.

LÆS OGSÅ: Danske Henrik Fisker taber milliarder på at bygge elbiler

Lige nu kører der ellers et forsøg, hvor en række danske bilister betaler roadpricing-afgifter efter to modeller. Enten på minut-basis eller for antallet af kilometre de kører.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Jeppe Bruus sagde, at regeringen vil afvente resultatet af undersøgelsen, før man vil tage stilling til roadpricing. Forsøget er kørt færdigt næste år. Men først i 2025 forventer folkene bag at kunne fremlægge resultaterne.

Skatteministeren sagde dog samtidig, at regeringen ikke har planer om at pille ved registreringsafgiften. Det skal kun ske, mener ministeren, hvis salget af elbiler går i stå.

Altså er der ikke udsigt til, at regeringen bremser de planlagte afgiftsstigninger, som allerede fra næste år gør elbiler dyrere, end til der i 2035 ikke er noget afgiftsrabat at hente på elbiler.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?