Miljøaktivister vil kvæle Jyllandsringen: Støjen er sundhedsskadelig

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Naboerne kan leve med, at der bliver kørt historiske motorløb på Jyllandsringen. Men de kan ikke leve med, at der bliver kørt ‘for sjov’ i både hverdage og weekender.

Det mener talsmand for Miljøforeningen Jyllandsringens Naboer John Pedersen i hvert fald. Læser man John Pedersens indlæg i Midtjyllandsavis tekstnært, gør han sig til talsmand for alle naboer til Jyllandsringen.

Naboer som – ifølge John Pedersen – bliver udsat for sundhedskadelig støj, når der er aktiviter på Jyllandsringen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kræver byråder griber ind
John Pedersen skriver, at miljøforeningen ‘mere end 100 gange’ har klaget over støjen fra racerbanen. Noget som John Pedersen dog påstår ingen effekt har haft. Hverken i form at dialog eller lydhørhed fra den ansvarlige myndighed, Silkeborg Kommune.

Derfor vil miljøforeningen nu have, skriver talsmanden, at der bliver grebet politisk ind i sagen. Foreningen mener, at banens miljøgodkendelse udløb sidste år, og at det nu – efter at naboerne tilsyneladende har levet med ulidelig larm i otte år – må være nok.

Ses vi til Auto Show?


Derfor kræver John Pedersen på vegne af miljøforeningen nu, at det byråd – som blev valgt i Silkeborg efter kommunalvalget i november 2021 – nu skrider til handling. Talsmanden afslutter sit debatindlæg ved at spørge, om der ikke er en vis rimelighed i, at det nu er naboernes tur til at blive beskyttet mod ‘skadende støj’.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk