Miljøaktivister føler sig generet af dansk racerbane på 20. år – “Det påvirker min sjæl”

Foto: presse-fotos.dk

De første klager er 20 år gamle. Og naboerne bliver ved med at klage. 

Det er 20 år siden, foreningen “Miljøgruppen Jyllandsringens naboer” først begyndte at klage over racerbanen ved Silkeborg. Danmarks eneste FIA-godkendte racerbane. Men for ti år siden fik naboerne ifølge dem selv endnu mere at stejle over.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Det drejer sig om den miljøgodkendelse, som Jyllandsringen fik i 2013. Og som Silkeborg kommune siden har afvist at revurdere. Senest afvisning kom tirsdag i denne uge. Det skriver TV2 Østjylland.

LÆS OGSÅ: Miljøaktivister vil kvæle Jyllandsringen: Støjen er sundhedsskadelig

Men ifølge Jakob Løchte, der er talsperson for “Miljøgruppen Jyllandsringens naboer”, er støjen kun blevet værre siden miljøgodkendelsen i 2013. Til TV2 Østjylland fortæller han, at han ikke kan være i sit eget hjem, når der er aktivitet på banen.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

– Det påvirker en psykisk. Man går simpelthen i stressmode, når det køres løb. Man bliver simpelthen påvirket på sjælen. Det er svært at leve med, og det kan være svært at tro, at det må være lovligt, siger talsmanden.

Jyllandsringen afviser kritikken
På trods af kommunens afslag, nægter foreningen dog at opgive kampen mod Jyllandsringen, som man mener er helt uacceptabel.

Mona Jakobsen, der er chef for FDM Jyllandsringen, tager foreningens kritik med ro i sindet. Bane-folkene mener nemlig, at alle klager er og bliver behandlet korrekt.

– Vi er i det hele taget meget opmærksomme på, at weekender med motorløb meldes rettidigt ind til kommunen, som de skal, hvilket Silkeborg Kommune ville kunne bekræfte. Det er en forudsætning for, at vi må afholde løbene. Derfor kan vi kun afvise kritikken, siger hun til TV2 Østjylland.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk