Mercedes’ vildeste gadebil nogensinde har 1.063 hk


Den har været forsinket flere gange, men nu er Mercedes endelig klar med specifikationerne på den gadegodkendte ‘Formel 1-bil’, Project One.

AMG bygger kun 275 eksemplarer. Alligevel er Mercedes’ øverste direktør overbevist, om at Mercedes-toppen må have været fulde, da de sagde ja til Project One. Men nu er den her. Eller næsten.

For de første Project One-kunder får ikke leveret deres biler før tidligst engang i 2023. Men når de gør, kan de sætte sig bag rattet af det, der basalt set er en Formel 1-racer med nummerplader. Motoren kommer direkte fra det nuværende Formel 1-reglement. Det vil sige en 1,6-liters turbo-V6’er med hybridteknologi. Samlet set leverer hver bil en ydelse på 1.063 hestekræfter. Det hele i en bil der vejer bare 1.695 kilo.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Fra i dag kan du spare 4 kr. på benzinen

På dansk betyder det en 0 til 100 km/t-tid på bare 2,9 sekunder. Men fra 0 til 200 km/t er det faktisk mere interessant. Det er overstået på præcis 7 sekunder. Motoren taber i øvrigt først pusten, når Project One render 352 km/t. Apropos motoren så tager den svimlende 11.000 omdrejninger i minuttet, og den lever op til de gældende Euro 6d-emmissionskrav. Ingen miljøkvaler eller sort samvittighed her.

I kabinen liger AMG Project noget der lige så godt kunne følge en Formel 1-kalender. Og det får dem – der har råd – virkelig også lov til at betale for. Hver bil koster fra 2,2 millioner euro. I dansk mønt svarer det til lige under 16,5 millioner kr. Og det er altså før, afgiften er betalt.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk