Mercedes tilbagekalder 1 million biler – se om din bil skal på værksted

Foto: Mercedes-Benz PR

Ejer du en ældre Mercedes, får du måske snart et brev via Motorregisteret. Også biler med danske nummerplader er nemlig blandt de køretøjer, mærket nu tilbagekalder.

Der er bøvl med bremserne på 993.407 Mercedes-modeller af ældre dato. Helt konkret drejer det sig om Mercedes M-Klasse, Mercedes GL-Klasse, og Mercedes R-Klasse-modeller. Alle sammen produceret mellem 2004 og 2015.

Det er transportministeriet i Tyskland, KBA, der på vegne af Mercedes i første omgang har sendt tilbagekaldelsen ud. Fejlen på bilerne er den, at der kan opstå korrosion på bremseforstærkeren. Og det kan betyde, at forbindelsen mellem bremsepedalen og selve bremsesystemet kan forstyrres.

Mercedes oplyser, at korrosionen i tilfælde kan føre til, at bremseforstærkeren kan tage skade af en hård katastrofeopbremsning. Hvis det sker, vil bilerne ikke kunne bremse. Og derfor fraråder Mercedes også ejerne at køre i bilerne, indtil bilerne har været på værksted.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Konstaterer Mercedes fejl på nogle af de tilbagekaldte biler, skal mærket udskifte de berørte dele uden beregning. Det forventes, at de 70.000 af bilerne kører rundt i Tyskland. Hvor mange biler med danske nummerplader, der er ramt, har Mercedes over for Bilbasen ikke villet kommentere på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk