Mercedes solgte to nye SLS AMG sidste år

Mercedes SLS AMG, mågevinger

Produktionen af SLS AMG sluttede i 2015.

Alligevel kunne Mercedes næsten fem år efter, at bilen gik ud af produktion, sælge to nye eksemplarer. Men det er nu ikke, fordi man genstartede samlebåndet ved en fejl.

I stedet har det vist sig, at Mercedes i USA et eller andet sted har haft to spritnye SLS’ere stående, som ikke før 2020 fandt deres første ejere. Det fremgår af importørens årlige salgstal, som netop er offentliggjort.


Desværre er der ikke nærmere detaljer med. Vi ved altså ikke, om det drejer sig om coupéer, cabrioleter eller den vilde Black Series.

Historien er den samme hos andre
Og måske er forklaringen den ganske enkle, at en eller flere Mercedes-forhandlere ikke har kunnet finde nogle købere til bilerne. Altså ikke før sidste år.

Hvilket faktisk er det samme, som skete for Dodge, der ikke kunne komme af med deres sidste Vipere. Selvom produktionen sluttede i 2017, havde fabrikken stadig to nye eksemplarer stående i tredje kvartal af sidste år, før bilerne blev solgt.

Historien er den samme hos Lexus, som formentlig stadig har fabriksnye LFA’ere – superbilen med den kæmpe V10’er – til salg.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk