Mercedes skrotter X-Klassen

Blot to år efter dens lancering stopper Mercedes produktionen af pickup-modellen, X-Klasse

Pickup-markedet er ikke Mercedes-terræn. Det må tyskerne erkende efter to år med rædderlige salgstal for deres pickup-model, X-Klasse. Modellen, der er baseret på en Nissan Navara, har fabrikken blot solgt 16.700 af, siden den blev lanceret i 2017.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Og det er – ifølge engelske Drivetribe – salgstal for Australien, Europa og Sydafrika – tilsammen. Oveni hatten er det endda på disse markeder, at X-Klassen har solgt bedst, hvis man da kan udtrykke det sådan.

LÆS OGSÅ: ORDENSMAGTEN UNDERCOVER – 10 VILDE CIVILE POLITIBILER

Udover et ringe salg spekulerer Drivetribe også yderligere i X-Klassens endeligt. Og her spiller Nissan-partnerskabet ind. Basalt er X-Klassen blot en Navara, der skal betales mere for. Yderemere er konkurrencen i segmentet benhårdt.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Og her har X-klassens stjerne i snuden altså ikke kunne retfærdiggøre sin højere pris overfor eksempelvis Volkswagen Amarok, der er et bud på samme biltype – bare billigere. For Ford Ranger er historien den samme – et billigere alternativ til stjernen fra Stuttgart.

Et utal af særudgaver har heller ikke kunne puste liv i det sløje salg for X-Klassen. Hovedkoncernens fokus på omstillingen til elbiler har bestemt heller ikke hjulpet pickup-eventyret, der altså nu slutter, fordi det aldrig rigtig kom i gang.

 

 

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk