Mercedes sidder nu på 20 procent af Aston Martin


At tyskernes ejerandel nu bliver endnu større i det britiske, skal sikre Aston Martins fremtid, lyder forklaringen.

Aston Martin-modeller af i dag bruger i forvejen Mercedes-teknologi både under hjelmen og inde kabinen. Og nu binder den britiske bilfabriks sig endnu tættere til stjerne-emblemet fra Stuttgart.

Mercedes-Benz vil nemlig snart sidde på 20 procent firmaet fra Gaydon. Til gengæld for den større aktieportion, skal Mercedes levere sin teknologi til Aston Martin.


Det betyder blandt andet, at Aston Martin-modeller får glæde af Mercedes’ seneste infotainment i stedet for – som det er nu – at bilerne fra England kører rundt med flere år gammelt Mercedes-grej.

Dermed forøger Mercedes sin aktiepost i Aston Martin. Mercedes købte første gang Aston-aktier tilbage i 2013. Man begyndte med en andel på fem procent.

Sikrer udviklingen af kommende modeller
Det gav til gengæld Aston Martin adgang til Mercedes-udviklede V8-motorer, som man siden har brugt.

At Mercedes spiser mere af aktieposten i Aston Martin, betyder ifølge englænderne, at man fjerner udgifter og risici i forbindelse med udviklen af modeller frem mod 2027.

Med i byttehandlen mellem de to bilfabrikker har Mercedes også fået indført retten til at udpege Astons eksterne direktør.

Om Mercedes’ øgede involvering i Aston Martin skrinlægger englændernes planer om en egenudviklet V6-benzinmotor med turbo, er endnu uvist. Men at tingene herfra bliver spændende at følge, kan vi godt regne med.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk