Mercedes: Sådan beholder vi V8-motoren efter 2030


Hvis der er kunder nok, får AMG også lov til at producere V8-motorer efter 2030.

Vi skal ikke meget mere end et år tilbage, for at finde en tid hvor Mercedes sagde, at det var helt slut med benzin- og dieselmotoren. Og det senest i 2030. Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt.

Og nu er der håb. I hvert fald for at AMG får lov til at producere V8-motorer, som kører på benzin, efter 2030. Det kræver dog én meget væsentlig ting – nemlig at der er kunder nok. Men selv for et år siden skulle Mercedes’ udmelding også tages med et gran salt. I hvert fald med visse forbehold.

For dengang lød det, at benzinmotoren fortsat ville være i live, på de markeder hvor det kan lade sig gøre efter 2030. Og nu siger Joerg Bartles, der er underdirektør for tyskernes udviklingsafdeling, at V8-motoren stadig har mulighed for at overleve. Både i 2030 og frem.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Vi bygger den stadig, hvorfor skulle vi stoppe?
Det fortæller direktøren i et interview med det australske magasin Carsales. I første omgang handler det om at leve op til emissionskrav. Hvis og når det kan lade sig gøre, har Mercedes ingen planer om at lægge V8-motoren i graven, siger direktøren. Det samme gælder for rækkesekseren.

– I sidste ende handler det, om at vi skal leve op til vores overordnede CO2-strategi, og vi har er vejen helt klar. Nemlig at Mercedes skal være CO2-neutral i slutningen af 30’erne, i 2039. Og fra 2030 vil vi lave elbiler. Men der er stadig kunder som efterspørger V8’eren visse steder i verden. Og vi bygger den stadig, så hvorfor skulle vi stoppe?, lyder det fra direktøren.

Bartels siger dog samtidig, at det bliver svært at retfærdiggøre udviklingsomkostningerne, når EU strammer sine emissionsnormer næste gang. Det bliver med den såkaldte Euro 7-norm. Der er vi dog ikke endnu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk