Mercedes’ nyeste patent vil lukke luft ud


Mercedes vil med sit seneste patent gøre ulykker til en mindre ubehagelig oplevelse. Og teknologien er måske så langt fremme, at det snart vil være at finde på nye biler fra mærket.

Så længe der er mennesker i trafikken, vil der ske ulykker. Sådan set kan computerteknologien heller ikke sige fri for at tage fejl.

Og nu tyder meget på, at Mercedes vil gøre mere for ta forhindre udviklingen af alvorlige ulykker. Sådan læser vi i hvert fald Mercedes’ seneste patent-ansøgning.

LÆS OGSÅ: Ford har fået patent på hologram-logoetDet, Mercedes er kommet på, er egentlig ret enkelt. I tilfældet af en ulykke skal en bil automatisk kunne lukket luft ud af dækkene, så den får sværere ved at bevæge sig og dermed gøre ulykken værre, end den allerede er.

Et lav dæktryk skaber mere modstand
Når dæktrykket er lavt vil bilen opleve mere rullemodstand og større friktion. Det, håber Mercedes, vil hjælpe med at genoprette balancen i en bil under en ulykke. På den måde udvikler den enkelte ulykke sig måske ikke til noget, som er ude af kontrol.

Dækket skal miste sit tryk via en ekstra ventil, som vil kunne registere et sammenstød eller anden form for uheld. Mercedes har ifølge Drivetribe i første omgang tænkt sig at teste systemet af på ét af bilernes fire hjul.

Er det en succes, vil man på sigt finde ventilen i alle fire hjørner af en Mercedes. Måske..

Ifølge mediet har Mercedes først og fremmeste sikkerheden i hybrid- og elbiler i tankerne med det nye system. Men det vil også kunne overføres til biler med forbrændingsmotor.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk