Mercedes: Manglen på mikrochips varer længe endnu

Manglen på mikrochips betyder, at Mercedes' produktion af biler vil være ramt helt til 2023, det siger direktøren Ola Källenius.

Den tyske bilfabrikant forudser, at manglen på mikrochips ikke er et overstået kapitel. Hverken i år eller næste år. Det siger direktør Ola Källenius.

Alle steder i verden er der mangel på mikrochips. Således hos Mercedes i Stuttgart, og på alle andre fabrikker som mærket råder over. Og der er ikke ligefrem lys for enden af tunellen.

I hvert fald ikke lige foreløbig, siger Mercedes’ administerende direktør Ola Källenius. Faktisk kommer Mercedes – og alle andre – til at vente til 2023, på at produktionen af mikrochips er oppe i gear igen.

Mercedes-Benz F800 var et designstudie, fabrikken viste frem i 2010.

Og det er, hvis alt går godt. En af konsekvenserne på mikrochips-manglen mærker især de amerikanske Mercedes-kunder. Og især dem som vil kører med V8-motor.Ingen V8’er i USA
Hele næste år kan amerikanerne nemlig kun få ganske få Mercedes-modeller med V8. Fra fabrikken i Tyskland har det amerikanske datterselskab også fået besked på, at samtlige bestillinger på biler med V8-motor er annulleret.

Ola Källenius fortæller, at han håber, at manglen på mikrochips aftager ved udgangen af 2021. Men samtidig vil Mercedes’ produktion være ramt gennem hele næste år. Det, siger chefen, vil kun rette sig, hvis der ikke sker noget uventet.

Og det vil tidligst se lyst ud omkring midten af 2023.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk