Mercedes må droppe elbil – “De vil noget andet”

Så sent som i september lød det ellers, at et samarbejde mellem Mercedes og Rivan skulle have kastet to biler af sig.

Mercedes har ikke haft held med model-samarbejder på det seneste. I 2019 skrottede tyskerne den X-Klasse, man ellers byggede på Nissan Navara-teknik. Dengang lød forklaringen, at salgstallene skuffede.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Og nu er den gal igen. Denne gang inden der overhovedet er bygget én eneste bil. Mercedes og den amerikanske elbilproducent Rivian er nemlig blevet enige om at rive en samarbejdsaftale i stykker.

Aftalen skulle resulteret i en fælles platform at bygge elektriske ‘varebiler’ på. Hos Rivian lyder det, at man ‘hellere vil fokusere på de nuværende forretninger’, mens chefen for Mercedes’ erhvervsbiler, Mathias Geisen, siger, at ‘han forstår og respekterer Rivians beslutning.

Hverken amerikanerne eller tyskerne har dog helt smækket med dørenne. Selvom samarbejdet lige nu er lagt på is. Både Rivian og Mercedes-folkene er, lyder det, ‘åbne for at arbejde sammen engang ude i fremtiden’.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk