Mercedes købte denne Porsche 928 fra ny


Der er dukket en Porsche 928 med en noget særpræget ejerhistorik op på det hollandske marked. 

Der er tre Porsche 928 til salg på Gallery Aaldering. En af dem stikker dog noget ud fra de to andre. Og det skyldes ikke så meget, at der er tale om en S-model.

Nej, af bilens papirer fremgår det, at den blev leveret til Daimler AG (Mercedes’ moderselskab, red.) fra ny i 1986. Det vides ikke, om det var en person på chefgangen i Stuttgart, der ville kører 928’er, eller om Mercedes købte bilen for at splitte den ad.

Men det er et faktum, at Mercedes havde 928’eren som et forbillede, da man udviklede R129-generationen af SL-modellen.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Samme ejer i 30 år
Men leveret til Mercedes-fabrikken blev denne 928’er i hvert fald. Men Mercedes beholdt ikke bilen ret længere. Allerede i 1990 skilte man sig af med Porsche’n igen. Den blev solgt til Spanien, hvor den samme mand stod som ejer helt frem til sent i 2020.

Af annoncen fremgår det, at bilen har kørt lidt mere end 148.000 kilometer. Ikke ret meget på et 35 år langt liv, hvilket ses på billederne. Ifølge Gallery Aaldering står den Venezia Blau-lak da også rigtig pæn – dens alder taget i betragtning.

Her skulle kun være mindre fejl. Og så er der jo det der med prisen. For hvad skal en bil, som Mercedes købte af en konkurrent, koste?

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

44.500 euro svarende til 330.000 danske kroner

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk