Mercedes klar med ny 911-killer: AMG GT R


En af de biler, flest venter på at se til 2016-udgaven af Good Wood Festival of Speed, som er i gang lige nu, er uden tvivl den nye Mercedes AMG GT R.

LÆS OGSÅ: SÆLG ALT HVAD DU EJER – BMW E46 M3 V10 TIL SALG

En bil udviklet til dem, der synes, den almindelige GT er det rene mormor og GT S’eren for bovlam. Top GT-varianten har i sin Hell-mango-farve stadig den 4-liters twinturbo V8 under hjelmen. Effekten er dog hævet med hele 74 hestekræfter ved hjælp af nye turboer, et remap, ny udstødning og ændringer i kompressions-ratioen.

LÆS OGSÅ: VIND SOMMERENS FEDESTE V8-GRILL

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Som om 503 hestekræfter ikke er skræmmende nok i sig selv. Men den mest potente AMG’er yder altså nu 577 hk. Momentet er lige så astronomisk med 700 Nm. De nye turboer kører med et ladetryk på 1,35 bar.

boosted_nytbanner-600x116

Kræfterne herfra går direkte i baghjulene via en syv-trins dobbeltkoblings-gearkasse. Med så meget effekt skal der selvfølgelig gøres seriøse tiltag for at hindre den nye Mercer i at slippe asfalten. GT R er udformet sådan, at den producerer 155 kilo ekstra downforce i forhold til den almindelige AMG GT.

Se vores reklamer:


KLIK I GALLERIET OG SE DEN NYE SUPER-MERCER – MON DEN KOMMER TIL DANMARK?

 

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk