Mercedes har sat dato på – her skal forbrændingsmotoren dø


Lige nu er det ‘elbilen først’, men inden 2030 bliver det ‘kun elbilen’ hos Mercedes, siger en højtstående intern kilde. 

Først lagde de V12’eren i graven. Eller i hvert fald så meget, at du nu skal have penge nok til en ny Maybach for at opleve den silkebløde motorgang. Så opgav man det princip at den mest potente C63 AMG har håndbygget V8-motor, og nu er Mercedes-Benz klar til at sige farvel til forbrændingsmotoren.

Næsten i hvert fald. Ved udgangen af dette årti vil det nemlig være slut med Mercedes-biler drevet af forbrændingsmotorer. Nyheden ventes bekræftet af Mercedes’ administerende direktør Ola Kallenius senere på måneden, skriver Drivetribe.

Og den udmelding kan godt komme som lidt af et chok fra Stuttgart. Det er nemlig ikke længde siden, at Mercedes holdt fast i, at halvdelen af fabrikkens salg vil bestå af ICE-biler ved indgangen til 2030. Men den plan har tyskerne tilsyneladende valgt at parkere.Det er Automotive News Europe, der hævder at have nyheden fra “en højtstående person i fabrikkens egne rækker”. Desværre har denne ikke løftet sløret for, hvordan omstillingen til den totale elbilsproduktion stiller folkene i Affalterbach – også kendt som AMG-hjemland.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk