Mercedes: Derfor forlader vi Formula E

Mercedes' bestyrelsesformand Ola Källenius har forklaret, hvorfor mærket forlader Formula E
Foto: Mercedes-Benz EQ Formula E Team

Der er ikke ‘race’ over elektriske biler som dem på benzin i kongeklassen, Formel 1.

Mercedes-EQ Formula E – altså Mercedes-Benz i Formel E – har vundet alt, hvad der er at vinde i den elektriske formel-klasse. Alligevel – eller måske derfor – er holdet fortid i motorsportsklassen efter 2022-sæsonen.

Og nu sætter chefen for det hele – Daimler AG’s bestyrelsesformand – svenskeren Ola Källenius – ord på, hvorfor Mercedes er fortid i feltet efter august 2022.

I interview med engelske Top Gear forklarer Källenius, at fabrikkens farvel til Formula E egentlig er ganske simpelt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Formel E er en spændende start, og som du ved, vandt vi mesterskabet i år i vores første hele sæson. Men for at være helt ærlig kan vi ikke se, at Formula E kan tilbyde den samme racing-oplevelse som Formula 1. Hverken på kort eller lidt længere sigt.

I stedet vil Mercedes, fortæller Ola Källenius, sætte Formel E-pengene på Formula 1. Noget bestyrelsesformanden kalder for motorsportens svar på Champions League.

Her vil Mercedes gøre sit for, at Formula 1 bliver en Co2-neutral klasse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Enten med synetisk brændstof eller biobrændstof, forklarer Ola Källenius.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk