Mens du sov – Ford afslørede ny Mustang i nat


Den syvende generation af den ikoniske Ford Mustang blev præsenteret, mens danskerne sov. Coupé- og cabriolet-formen holder Mustangen fast i. Men hva’ med V8-motoren?

Ford Mustang har tabt terræn siden 2016. Så det var på tide med et ansigtsløft. Det facelift er blevet til syvende generation af bilen som har været på markedet siden 1965.

Mustangens ydre forbliver genkendeligt. Men Ford siger samtidig, at de har tilføjet ekstra detaljer som en kærlig hilsen til de første generationer fra 1960’erne. I kabine har amerikanerne arbejdet med pladsforholdene, sådan at høje personer nu også kan have hjelm på, hvis turen går til nærmeste racebane.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Tidligere har de højeste af Mustang-ejerne nemlig klaget over den ringe plads mellem hoved og bilens taglinje.

Nye farver, flere skærme
Noget andet er, at Ford fortsætte basismodellen GT. Den har – ligesom det øvrigt Mustang-program – fået større luftindtag og lidt ekstra bredde over hofterne. Der er 11 standardfarver at vælge mellem. Heriblandt to helt nye nuancer – Vapor Blue og Yellow Splash. Fælgene har også fået en designmæssig overhaling. Mindst bliver det med 17″ fælge, mens GT-modellen fra fabrikken ruller på 19″.

Højdepunkter i kabinen tæller foruden et nyt rat, lyd fra danske B&O og trådløs opladning af din smartphone. Udover det har chaufføren nu to digitalskærme at kigge på. Væk er det analog kombiinstrument. Til gengæld er skærmen til speedometer, omdrejningstæller og andre vigtige information som olietryk og benzinmåler 12,4″ stor.

Mere potent GT-udgave
Men faktisk er skærmen ved siden af til det øvrige infotainment endnu større. Den måler 13,2″. Ford har endnu ikke afsløret noget specifikt om motorprogrammet. Andet end at både den firecylindrede Ecoboost-motor og den 5-liters V8’er kører videre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Faktisk siger Ford, at GT-udgaven bliver den hidtil mest potente af sin slags. Det vil sige, at den får mere end de nuværende 466 hestekræfter. Den danske importør har endnu ikke nogen priser klar. Men man lover, at de kommer.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk