Medie: Red Bull har brudt reglerne

Foto: Red Bull Content Pool

Formel 1 er dyrt. Men det må ikke være så dyrt som Red Bull angiveligt gjorde det til i 2021.


Det forventes, at FIA snart meddeler, at to Formel 1-hold brugte flere penge, end de måtte i 2021. Det ene hold, som brød gennem budgetloftet, er ifølge The Race Red Bull.

2021 var den første Formel 1-sæson med et egentlig budgetloft. Holdene måtte højst bruge 145 mio. euro svarende til 1,1 mia. kr. den sæson. Selvom der var visse undtagelser. Så som hvis der var mere end 21 løb (der var 22 løb sidste år). Sprintløbene var også undtaget fra budgetloftet.

Alligevel forlyder det altså, Red Bull er et af to hold, som efter at have indleveret regnskab for sidste sæson, faldt for budgetloftet. Det andet hold er tilsyneladende Aston Martin. Hvor mange penge, det drejer sig om, vides ikke.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Kostede 1 mio. kr. – Nyt fartbump med faldlem skaber allerede problemer

Hverken Liberty Media, som ejer Formel 1, eller FIA har kommenteret på sagen. Men en FIA-talsmand bekræfter, at ‘skulle budgetloftet være overskredet, vil det får konsekvenser i overensstemmelse med de gældende regler’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Derfor er konsekvenserne for de to hold – hvis der er altså er noget om snakken – fortsat et stort spørgsmålstegn. FIA har dog mange muligheder for at slå Formel 1-hold, som ikke holder sig inden for budgetgrænsen, oven i  hovedet.

Blandt de sanktioner, holdene lettest kan leve med, er en offentlig irettesættelse. Men FIA  kan bl.a. også vælge at trække point fra i konstruktørmesterskabet. Skære i holdenes budgetter fremover eller helt udelukker dem fra løb.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk