Medie: Nissan dropper forbrændingsmotoren


Pengene skal i stedet bruges på massive investeringer i elbilsprojekter.

Nissan bliver angiveligt den første, store japansk bilproducent som helt opgiver udviklingen af forbrændingsmotoren. Ifølge udenlandske medier vil mærket i stedet fokusere på sin elbilsstrategi.

Sådan skal det være over alt, hvor Nissan er tilstede. Altså lige borset fra uSA, hvor mærket fortsat vil smide penge udviklingen og lanceringen af nye forbrændingsmotorer.

Det er finansmediet Nikkei Asia, som bringer nyheden fra Nissans verden. Faktisk hævder mediet, at Nissan allerede har sat en stopper for udviklingen af benzin-og dieselmotorer til det europæiske marked. At udvikle motorer, som lever op til de kommende emissionskrav i Euro 7-normen, er simpelthen for dyrt for japanerne, lyder det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Penge som Nissan tilsyneladende ikke er villige til at smide efter udvikling på det europæiske marked. Hvad angår markederne i Kina og Japan, vil Nissan også her udfase forbrændingsmotoren. Altså gradvist. Mærket vil dog forsat udvikle ‘og forbedre’ sine eksisterende motorer, mener Nikkei.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk