Medie: Efter 27 år er det slut – Renault har aflivet Megane


Der kommer ikke en ny RS fra Renault. I hvert fald ikke med Megane-former og forbrændingsmotor.

Det begyndte i 1996, da den afløste 19-modellen. Men nu er det helt slut. Renault har, skriver Autocar, stoppet Megane-samlebåndene både i Spanien og Tyrkiet. Renault har dog endnu ikke bekræftet modellens endeligt.

På den anden side skriver Carscoops, at en tyrkisk fabrikant har budt på og fået licens til at producere Megane i mindst fem år endnu. Den aftale skulle, siger mediet begynde fra september i år.

Men at Megane har tabt terræn til konkurrenterne kan der ikke være meget tvivl om. Det er bare at se på de britiske salgstal, som Autocar lægger frem. Sidste år solgte Renault 793 Megane-modeller i England. I samme periode solgte Volkswagen 30.000 Golf, mens Ford sendte 21.800 Focus på vejene.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Faktisk skal vi helt tilbage til 2017 for at finde et godt år for Megane. Altså i England. Her solgte Renault 17.000 eksemplarer. På globalt plan blev det til 168.000 Megane det år. Men faktisk skal vi helt tilbage til 2004 for at finde modellens bedste år. Her solgte Renault næsten en halv million eksemplarer af modellen, som både har været hatchback, sedan, stationcar og cabriolet undervejs.

Megane-navnet forsvinder dog ikke fra Renaults modelprogram. Franskmændene vil dog nøjes med den elektriske Megane E-Tech fremover.

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk