McLaren F1 forventes solgt for uhyrligt mange millioner


På mange måder kan der argumenteres for, at McLaren F1 var 90’erne mest afgørende superbil – eksemplaret her er solgt for vanvittige 15 millioner. Dollar, altså.

Racerbilen vandt verdens mest legendariske 24-timers løb på Le Mans, men det siges, at gadenbilen både var og er meget vildere. Der findes i øvrigt kun 106 eksemplarer, så det er intet under, at McLaren stadig er en eftertragtet bil.

Og karosseri nr. 029 har i den grad noget at have det i. Bygget i 1995, altså for 26 år siden, har den nemlig blot tilbagelagt 241 mil. Det er 387 kilometer for den voldsomme V12-motor.


Bilen er lakeret i Creighton Brown som den eneste af sin slags, og den har – selvfølgelig – brunt interiør. Første ejer var en person i Japan, som vedligeholdte men altså sjældent kørte i den uhyre sjældne englænder. Historien går, at bilen senere blev solgt videre til en amerikaner, som gjorde præcist det samme med bilen.

Altså ingenting bortset fra service. Derfor forventes den 627 hestes stærke BMW-motoriserede superbil at blive solgt for vanvittigt mange millioner, når den skal under hammeren til august.

Auktionshuset forventer en pris i omegnen af 15 millioner dollar. Det er lige i underkanten af 100 millioner danske kroner.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk